Niels Anker Clemmesen

“Clemme” har haft kæmpe betydning for Hobro Cykleklub og en stor del af klub-bens ryttere i mange år. Han startede i klubben i midten af 70’erne. 

Clemme er født på Hobro-egnen, men efter endt uddannelse til tømrer rejste han til København. Her fik han smag for cykelsporten.

Hans præstationer førte ham helt op i A-klassen, men han markerede sig også som en dygtig bane rytter på Ordrup Banen. Allerede på det tidspunktkom cykling til at lægge beslag på det meste af hverdagen for Clemme. Han blev vicevært på Ordrup Banen og boede på et tidspunkt også i et af banenshuse. 

I 1977 flyttede Clemme tilbage til egnen ved Hobro, hvor han først kom til at arbejde som tømrer.

I1978 etablerede han sig med eget cykelværksted og forretning i Jernbanegade i Hobro, men allerede samme år flyttede han aktiviteterne til Mariagervej, hvor han fik mere plads til cykler og udstyr. Det blev starten pả en æra i klubben. Med forretningen som naturligt samlingspunkt fungerede Clemme som træner i klubben i mange år – og han var altid selv med på cyklen. Clemme formåede at få alt det bedste frem i klubbens mange talenter, og det er helt utrolige resultater Clemme har opnået med de ryttere, han har trænet og oplært i cykelsporten. Dertil kommer så, at han selv fortsat var dygtig som cykel-rytter. I 1987 var han således som en del af Hobro Cykleklubs eliteteam Danmarks ældste A-rytter i en alder af 46 år. Clemme har udover at være træner, mentor og coach for et kæmpe antal ryttere i klubben også været bestyrelsesmedlem, initiativtager til motionsafdeling og motionsløbet Fjorden Rundt samt mange andreting. 

I Clemmes fritid som var han massør gennem mange år hos fodboldklubbenHobro IK.

Det er med stor sorg, vi har modtaget meddelelsen om Niels ”Clemme” Clemmensens død.

Vores tanker går til de nærmeste i denne tid.

Ære være Niels Clemmensens minde.

Niels Clemmesen